Bewolkt14.5 ℃

FysioBikeFit in Alkmaar

FysioBikeFit waar fietsen en fysiotherapie samenkomen


Mijn naam is Martijn Loonstra eigenaar van fysiobikefit. Onlangs heb ik vanuit mijn beroep (fysio/manueeltherapeut) aan de cursus deelgenomen “science of cycling” gegeven door Paul Visentini, een vooraanstaand therapeut die zich gespecialiseerd heeft in blessures met betrekking tot fietsen en fietsafstellingen. Paul is een specialist hierin, en is ook verbonden aan het AIS in Varese Italië, en geeft cursussen over de hele wereld.

Zelf ben ik recreatief mountainbiker en als fysiotherapeut werkzaam bij Fysio Alkmaar West. De wielerport heeft me altijd al geïnteresseerd en nu kan ik mijn hobby en werk verenigen. Fysiobikefit is een combinatie van dynamische fietsanalyse, behandeling en preventie van wielerblessures en trainingsadviezen.

Om blessures goed te kunnen behandelen is een dynamische fietsanalyse van essentieel belang, wat zijn de instellingen van een fiets, hoe beweegt iemand op zijn fiets, hoe is zijn pedaalslag, en zo zijn er talloze redenen om een dynamische fietsanalyse te doen. Op deze wijze krijg je een beeld wat voor belasting het lichaam te verduren krijgt in relatie tot de klachten die iemand heeft.

Hiernaast is de behandeling van deze klachten natuurlijk ook onderdeel van fysiobikefit, spierkracht analyse, bewegingsfunctie van de wervelkolom, heup, knie, enkelgewricht, spiermobiliteit. En tot slot preventie van de klachten, dit houdt niet op bij de behandeling van de klachten en een goede fietsafstelling, maar ook de relatie tussen belasting en belastbaarheid. Functionele training is een belangrijk deel om pijnvrij te kunnen fietsen professioneel en recreatief.

Fysiobikefit voor: Bikefitting, fysiotherapie, shockwave....

Kijk voor alle diensten op: www.fysiobikefit.nl

Foto's van FysioBikeFit

FysioBikeFit image 1
FysioBikeFit image 2
FysioBikeFit image 3
FysioBikeFit image 4
FysioBikeFit image 5
FysioBikeFit image 6

Zoek een bedrijf in Waterland:

Adres
Van de Veldelaan 652
1816 PS  Alkmaar
Mobiel
06-10195304

waar fietsen en fysiotherapie samenkomen
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over FysioBikeFit. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map