AVENHORN - In de finale van de nacompetitie om zich te handhaven in de vierde klasse is Zeemacht kansloos onderuit gegaan. Op het complex van Kwiek '78 in Avenhorn was SV Ilpendam duidelijk een maatje te groot: 0-4.


Feitelijk was het na twintig minuten al duidelijk dat het een moeilijk verhaal zou worden voor de Helderse formatie. Ilpendam startte sterk en nadat eerst de paal was geraakt wist topscorer Rony Volmer de score te openen en deze werd kort hierna verdubbeld door Lex Verwoerd. Bij Zeemacht lukte er niet zoveel al werkte Timo Swart, aan zijn laatste wedstrijd voor Zeemacht bezig, voorin dat het een lieve lust was, en probeerde men het nog met schoten vanuit de tweede lijn die keeper Bakker niet konden verrassen.

Zonder de op vakantie zijnde Fabian Raap en Ingmar Waard was Zeemacht kort na rust wel even gevaarlijk met wat kansjes en een poging op de paal. Nadat Bas Vrolijk met de mooiste treffer van de dag uithaalde was het verzet van de Helderse ploeg gebroken. Helemaal nadat aanvoerder Mark Dalmeijer moest uitvallen met een blessure en de wisselmogelijkheden al verbruikt waren. Het was vervolgens Volmer die met zijn tweede van de middag de eindstand op 0-4 bepaalde. Het Ilpendam van trainer Peter van der Zwaan blijft zodoende vierdeklasser alwaar Zeemacht weer een stapje terug doet.

Foto's: DP Sportfotografie