VOLENDAM - Bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Volendam drie hele dure punten laten liggen. Het laag geklasseerde MVV wist in het vissersdorp te verrassen door met 0-1 te zegevieren.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg toen Joeri Schroijen in de 12e minuut met een mooie trap keeper Joey Roggeveen kansloos liet. De thuisploeg probeerde hierna de draad op te pikken en kreeg ook mogelijkheden via Samuel Mulattieri en Boy Deul. Omdat hierna Martijn Kaars zijn medespelers Duel en Nick Doodeman niet zag staan en voor eigen kans ging werd er voor rust echter niet gescoord door de thuisploeg.

Dat lukt uiteindelijk ook niet in de tweede helft waar ook de kansen schaars zijn. FC Volendam heeft wel het meeste balbezit, maar het duurt tot een kwartier voor tijd dat men echt gevaarlijk wordt voor het doel, maar Mulattieri mikt in het zijnet en mist even later de bal volledig. Tussendoor krijgt MVV zelfs de kans om verder uit te lopen, maar achtereenvolgens Naudts als Zamouri vergeten de trekker over te halen. Als ook invaller Panka een goede kans over mikt is de verrassing daar.

MVV gaat met plezier de verre terugreis aan en de Volendammers moet even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen nu de achterstand op koploper SC Cambuur is opgelopen naar zestien punten.