DOETINCHEM - FC Volendam heeft vrijdagavond op overtuigende wijze weten te zegevieren bij De Graafschap. Nadat keeper Barry Lauwers de ploeg van Wim Jonk in de openingsfase op de been hield, sloegen de gasten vervolgens zelf keihard toe: 0-3.

Het duel begon gelijk in een hoog tempo waarin Lauwers zich wist te onderscheiden met reddingen op pogingen van Giovanni Korte en Joey Konings. FC Volendam liet zich zelf ook niet onbetuigd met kansen voor Robert Mühren en Martijn Kaars. Drie minuten voor de rust vond Mühren uiteindelijk Gaetano Oristiano die de 0-1 liet aantekenen, zijn eerste treffer in het shirt van FC Volendam. Nog voor de rust, inmiddels drie minuten in blessuretijd was het Daryl van Mieghem die zijn oude werkgever nog meer pijn deed. De aanvaller sneed naar binnen, schoot en via het lichaam van Ted van de Pavert verdween de bal achter keeper Jurjus.

Na de pauze ging de thuisploeg van trainer Reinier Robbemond fanatiek in de aanval. Dit leverde ruimte op voor de gasten en een kans voor Martijn kaars die echter onderuit werd gehaald. Robert Mühren wist wel raad met de strafschop en het duel was feitelijk beslist: 0-3. FC Volendam kon leunen op de voorsprong en speelde het duel gecontroleerd uit. Een volgend hoogtepunt volgde dan ook pas na afloop toen Van Mieghem op grootse wijze werd uitgezwaaid door de supporters van zijn vorige club.

De Graafschap - FC Volendam 0-3 (0-2)
42. Oristiano 0-1
45. Van Mieghem 0-2
53. Mühren (pen.) 0-3