ZUIDOOSTBEEMSTER - ZOB heeft in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Monnickendam zijn tweede zege van het seizoen behaald. Kid Ronday zorgde na ruim een uur spelen voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Het betekende een verdiende zege voor ZOB in een verder matige derby. Ronday kreeg voor de rust al een aantal goede mogelijkheden evenals Stefan van Wonderen, maar Monnickendam had deze zaterdag in de jonge keeper Tymon Zanders een uitblinker.

Uiteindelijk moest de goalie in de 62e minuut alsnog capituleren toen Ronday van dichtbij en via de onderkant van de lat raak kopte. Monnickendam kon daar ook in de tweede helft weinig tegenover stellen, maar kreeg in de slotfase nog een goede kans via Jim Visser. Keeper Erik Slaaf wist echter de punten te redden voor ZOB dat komende zaterdag het inhaalduel uit bij BOL speelt.