UTRECHT - FC Volendam moet voorlopig even pas op de plaats nemen met betrekking tot de titelstrijd. Na een onnodige nederlaag bij Jong FC Utrecht heeft de ploeg van trainer Wim Jonk nu een achterstand van negen punten op koploper SC Cambuur.


De start was al ongelukkig voor de gasten op Sportpark Zoudenbalch toen Jeredy Hilterman al na zes minuten de score opende voor de thuisploeg. De thuisploeg blijft ook hierna gevaarlijk al wordt een kopbal van Jari Vlak onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Toch komt FC Volendam even later op gelijke hoogte als Martijn Kaars profiteert van een Utrechtse fout in de defensie. Volendam wordt hierna sterker, maar mag ook keeper Bakker danken die vlak voor de rust Velanas van het scoren afhoudt.

Kort na de rust heeft diezelfde Velanas meer geluk als hij de Volendamse-goalie wel weet te passeren. Pas na een rode kaart voor Lonwijk, een kwartier voor tijd, perst FC Volendam er nog een slotoffensief uit. In blessuretijd val bijna de gelijkmaker maar zowel Fadiga als Duin krijgen de bal niet langs de Utrechtse keeper, waardoor FC Volendam op de vierde plaats blijft staan.

Jong FC Utrecht - FC Volendam 2-1 (1-1)
6. Hilterman 1-0
20. Kaars 1-1
51. Velanas 2-1