MONNICKENDAM - Bij de start van de competitie in de 1e klasse heeft Monnickendam de eerste drie punten binnen gehaald. Tegenstander BOL werd met 4-2 verslagen.

Een van meet af aan sterker Monnickendam nam in de 35e minuut een voorsprong via een vrije trap van Donny Reugebrink. Na de pauze kwam BOL veel beter voor de dag en drong het de thuisploeg regelmatig terug op eigen helft. De treffer viel echter aan de andere kant toen Kid Ronday een voorzet van Moustafa kon afronden. Toch zou er nog veel venijn in de staart zitten want in het laatste kwartier vielen nog vier doelpunten. Danny Konijn zorgde koppend voor de aansluitingstreffer, maar vier minuten voor tijd was de marge toch weer twee waarbij scheidsrechter Van der Wielen het vlagsignaal van zijn assistent negeerde. Via Rene Rootlieb kwam BOL toch weer terug, maar op jacht naar de gelijkmaker profiteerde Reugenbrink van de ontstane ruimte met een 4-2 eindstand tot gevolg.