MONNICKENDAM - VV Monnickendam moet even pas op de plaats maken met betrekking tot de bovenste plaatsen in de 1e Klasse A. Zaterdag verloor men op eigen veld van koploper WV-HEDW dat duidelijk een lesje in effectiviteit gaf.

Het was de tweede nederlaag op rij voor de ploeg van Adri Looijen en de basis daarvan lag rond de twintigste minuut. Toen sloegen de gasten uit Amsterdam binnen een minuut tweemaal toe terwijl Monnickendam voetballend zeker niet de mindere was. Jordy Dijkhuizen scoorde uit een corner van Correia en een minuut later haalde Ashraf Azzouz vernietigend uit. Nog voor rust werd het ook nog 0-3 door Jack van Moerkerk al eindigde WV-HEDW de eerste helft met tien man na rood voor Joost Heij wegens natrappen.

Met elf tegen tien kreeg Monnickendam na rust een handvol kansen waarbij Daan Pruim zelfs tweemaal de lat raakte, maar ook nu wist de thuisploeg het net niet te vinden en ziet de achterstand op de koploper groeien naar acht punten.