BROEK IN WATERLAND - Bij het afsluiten van het voetbaljaar 2019 is het in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal spannender dan ooit. De beide koplopers SDOB en De Foresters speelden in een enrverend duel gelijk tegen elkaar (3-3) terwijl het op de loer liggende Always Forwrad wel wist te winnen. Na twaalf wedstrijden staan er dan ook drie ploegen met 31 punten bovenaan.

Ondre herfstachtige omstandigheden boden SDOB en De Foresters spektakel op de laatste speeldag waar de uiteindelijke puntendeling een terechte was hoewel beide ploegen meenden recht te hebben op de zege. SDOB omdat het twee maal een marge van twee doelpunten voorsprong had, en de ploeg uit Heiloo omdat het naast de veerkracht die men toonde ook de beste kansen kreeg.

Na een doelpuntloze, maar zeker geen bloedeloze eerste helft ging het na de rust helemaal los in Broek in Waterland. En dat begon toen Rick Boes namens de thuisploeg binnen een minuut tweemaal scoorde. Een ferme uithaal van Stan de Boer betekende de aansluiting, maar weer een paar minuten later bracht Roy Haars vanaf elf meter de marge weer op twee. De Heilooër formatie gaf zich echter nog niet gewonnen en zo'n twintig minuten voor tijd scoorden zij in een tijdsbetsek van drie minuten ook weer tweemaal via Barry Koppes en Ozair Dahi. Kansen volgeden ook daarna nog, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Met drie koplopers belooft het dus een mooie tweede competitiehelft te worden en helemaal omdat op 25 januari de top vier elkaar treft. De Foresters gaat op bezoek bij medekoploper Always Forward terwijl SDOB naar nummer vier Opperdoes gaat.