WIJDEWORMER - Door een doelpunt van Daryl van Mieghem heeft FC Volendam de zesde zege op rij weten te boeken. Op bezoek bij Jong AZ op het AFAS-Trainingscomplex in Wijdewormer eindigde het in 0-1. De ploeg van trainer/coach Wim Jonk is nu al tien wedstrijden ongeslagen en blijft koploper van de Keuken Kampioen Divisie.


Denso Kasius was vrijdagavond als eerste gevaarlijk. De rechtsback van FC Volendam slalomde door de Alkmaarse verdediging, maar mikte voorlangs. Ook rechtsbuiten Van Mieghem kreeg een goede kans na een perfecte voorzet van Robert Mühren. Jong AZ-verdediger Tijs Velthuis wist zich met man en macht voor het schot te gooien en voorkwam daarmee een treffer.

Diezelfde Van Mieghem was na een uur spelen wel trefzeker. Middenvelder Boy Deul wist met een fraaie actie de aanvaller alleen voor doelman Beau Reus tezetten en Van Mieghem bleek koelbloedig: 0-1. Reus wist even later wel een een poging van Robert Mühren onschadelijk te maken. In de slotfase kreeg Jong AZ nog een kans op de gelijkmaker, maar Fedde de Jong mikte naast.