ALKMAAR - Jong Holland heeft zaterdag onder herfstachtige omstandigheden de eerste driepunter kunnen bijschrijven. In de thuiswedstrijd tegen Marken wist de ploeg van trainer/coach Carl Ern een verdiende 3-1 zege te behalen.

Jong Holland was van quitte af aan de betere ploeg tegen een Marken dat vooral op de counter loerde. Nadat Lars Boekel al twee kansen had gemist kwam de thuisploeg na 35 minuten toch op voorsprong. Bas Blankendaal verlengde een bal op de weg sprintende Sam van de Kamer die 'm in twee instanties langs de keeper schoot.

Terwijl Marken iets aanvallender uit de kleedkamer kwam bleef Jong Holland kalm en uit een vloeiende aanval kwam men halverwege de tweede helft op 2-0. Dit gebeurde wederom met Blankendaal als aangever, maar nu met Martijn Wieringa als afmaker. Invaller Arno Boes bracht de spanning nog even terug, maar het slotakkoord was voor Lars Boekel die van grote afstand een vrije trap tegen de touwen joeg: 3-1.