AMSTERDAM - Koploper FC Volendam heeft vrijdagavond in een waar spektakelstuk op het nippertje gelijk gespeeld tegen Jong Ajax. Het doelpuntrijke duel op De Toekomst eindigde in 4-4.

In de eerste twintig minuten vielen er reeds vijf doelpunten. De Ajax-beloften kwamen op een 2-0 voorsprong door treffers van Max de Waal en Youri Regeer. Door twee fouten kwamen de Volendammers net zo vaak even dichterbij. Door geklungel in de defensie scoorde eerst Gaetano Oristanio en na de 3-1 van Christian Rasmussen leidde een blunder van keeper Jay Gorter de aansluitingstreffer van Robert Mühren in. Nog voor de rust zorgde Kenneth Taylor vanuit een strafschop voor de 4-2.

Deze stand bleef lang staan, maar het Volendamse venijn zat duidelijk in de staart. Martijn Kaars zorgde met een treffer in de 89e minuut voor een spannende slotfase en Denso Kasius schonk de gasten uit Volendam ver in blessuretijd toch nog een punt: 4-4.