AMSTERDAM/ZAANDAM - Vanaf volgende maand is het weer mogelijk om in te schrijven voor het grootste hardloopevenement van Nederland, de Dam tot Damloop. Sportorganisatie Le Champion laat de inschrijving gefaseerd verlopen. De diverse onderdelen gaan op onderstaande momenten van start. De startbewijzen zijn ieder jaar zeer gewild, dus wordt aangeraden er op tijd bij te zijn. Tijdens het Dam tot Dam Weekend op zaterdag 16 en zondag 17 september kunnen maximaal 65.000 hardlopers meedoen.

  • Maandag 3 april 9.00 uur – Leden Le Champion individueel (alle afstanden)
  • Maandag 3 april 9.00 uur – Dam tot Dam Business- en goede doelenloop
  • Dinsdag 18 april 9.00 uur – Dam tot Damloop, Damloop by night en Mini Dam tot Damloop
  • Dinsdag 18 april 9.00 uur – Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Dam FietsClassic

Vervroegde inschrijving voor leden van Le Champion


Le Champion leden krijgen de mogelijkheid om zich vóór de officiële inschrijvingstermijn van de individuele lopers al aan te melden. Iedereen die gebruik wil maken van deze startgarantie, dient vóór 1 april 2023 lid te zijn geworden van Le Champion. De gegarandeerde inschrijvingstermijn voor leden is van maandag 3 april (9.00 uur) t/m maandag 17 april. Bovendien starten alle Le Champion leden tijdens het evenement in een eigen startvak, vlak na de wedstrijdlopers. Alleen individuele deelnemers komen voor deze voordelen in aanmerking.

Dam tot Dam Businessloop


Samen met collega's, relaties of klanten meedoen aan de Dam tot Dam Businessloop is absoluut een unieke ervaring. Het is niet voor niks dat ieder jaar ruim 3.000 teams meedoen aan de 10 Engelse Mijl van Amsterdam naar Zaandam. De spanning vlak voor de start, de ongeëvenaarde sfeer op de Zuiddijk in Zaandam en de laatste zware meters naar de finish. Tenslotte wordt de dag gezamenlijk afgesloten in het Dam tot Dam Park. De reguliere inschrijving voor de Dam tot Dam Businessloop start op maandag 3 april om 9.00 uur. De business startbewijzen zijn ieder jaar zeer gewild, dus bedrijven wordt aangeraden zich tijdig aan te melden.

Reguliere inschrijving


De inschrijving voor de 10 Engelse Mijl, 5 Engelse Mijl en Mini Dam tot Damloop voor individuele lopers gaat op dinsdag 18 april om 9.00 uur van start. Het hoofdonderdeel van de Dam tot Damloop is al jarenlang erg geliefd.

Dam tot Dam Weekend


Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 80.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht met 15.000 deelnemers en de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 deelnemers. Inschrijven voor deze evenementen is vanaf dinsdag 18 april mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl en www.damtotdamfietsclassic.nl.