AMSTERDAM - Feyenoord heeft de aanval van Ajax op de koppositie met overtuiging afgeslagen. In een boeiende klassieker in de Johan Cruijff Arena wonnen de Rotterdammers door een late treffer met 2-3.

Feyenoord, dat in augustus 2005 voor het laatst in Amsterdam van Ajax won, kwam al vlot op voorsprong. Hartman zette na een subtiel hakje van Idrissi voor en Gimenez liet Rulli vervolgens kansloos. Ajax nam al snel het initiatief over en met een rake kopbal van Álvarez uit een corner van Berghuis kwam het langszij. Hartman voorkwam met een prima ingreep dat Bergwijn scoorde. De goal viel kort voor de rust alsnog via Tadic, die na een mooie lange bal van Berghuis en een pass van Bergwijn doel trof.

Feyenoord moest komen, begon scherp aan de tweede helft en zag die dadendrang al snel beloond. Szymanski schoot de bal binnen na een prima voorzet van Kökçü. De gelijkmaker gaf Feyenoord vleugels en Ajax kwam defensief steeds verder in de verdrukking. De Rotterdammers kregen halverwege de tweede helft een flinke kans op een hernieuwde voorsprong bij een prima counter, maar Szymanski's schot miste de kracht. In de nerveuze slotfase nam het aantal foutieve passes en overtredingen fors toe.Wellenreuther voorkwam met een fabelachtige reactie dat Kudus scoorde. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak via Geertruida, die Feyenoord de volle buit bezorgde met een kopbal.

Ajax - Feyenoord 2-3 (2-1)

5. Giménez 0-1
17. Alvarez 1-1