EINDHOVEN - FC Volendam heeft een knappe zege geboekt op FC Eindhoven. Door doelpunten van Gijs Smal (2x), Nick Doodeman en Fransesco Antonucci werd er met 1-4 gezegevierd in Brabant. Met de zevende zege op rij in competitieverband blijft de ploeg van Wim Jonk op koers voor de tweede periodetitel.

Na vijftien minuten ging de eerste kans voor de wedstrijd er gelijk in. Linksback Gijs Smal kreeg de bal aangespeeld door Francesco Antonucci en haalde hard uit. Een reeks kansen volgden voor FC Volendam, maar waar Doodeman, Kaars en Van de Ven keeper Swinkels niet wisten te passeren deed Smal dat even later wel voor de tweede keer na een assist van Derry John Murkin.

Nick Doodeman besliste het duel acht minuten na rust. Na goed voorbereidend werk van Antonucci mikte hij raak. Antonucci zorgde even later met een bekeken schuiver zelfs voor de 0-4 en maakte het feest compleet. Daar kon ook een late tegentreffer van Roseboom niets aan afdingen.

FC Eindhoven - FC Volendam 1-4 (0-2)