MAASTRICHT - Door met het kleinst mogelijke verschil van MVV te winnen heeft koploper FC Volendam bijzonder goede zaken gedaan. In Maastricht zorgde Walid Ould-Chikh voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Doordat concurrenten Excelsior en Ado Den Haag onderuit gingen heeft FC Volendam nu een voorsprong van negen punten.

Door de zege bleef FC Volendam voor de 21e keer rij ongeslagen, een evenaring van het clubrecord uit 1970. Bilal Ould-Chikh stond voor het eerst in de basis en verving de zieke Francesco Antonucci. De aanvaller kreeg net als Gaetano Oristiano en Robert Mühren een goede kans, maar in de eerste helft ontbrak het geluk bij een beter FC Volendam. Aan de andere kant kwam de koploper vlak voor rust goed weg bij twee mogelijkheden voor Thomas van Bommel.

In de tweede helft lag het niveau lager en waren de kansen schaarser. Beide ploegen grossierden in balverlies, maar twintig minuen voor tijd werd hiervan geprofiteerd door Walil Ould-Chikh die een fout van de MVV-defensie afstrafte: 0-1. MVV kwam nog wel met een slotoffensief, doch keeper Stankovic bleek vrijdagavond niet te passeren.