DEN BOSCH - FC Volendam is na dertien jaar weer terug in de Eredivisie en dus kan de Heen en Weer weer uitvaren. Na een 1-2 zege bij FC Den Bosch is de ploeg van trainer Wim Jonk zeker van minimaal de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Gaetano Oristanio raakte in de openingsfase nog de lat, maar Josh Flint tikte na een fout van keeper Van der Steen wel raak. Robert Mühren schoot na een half uur resoluut zijn 28ste treffer van het seizoen binnen. Ahannach raakte voor FC Den Bosch, dat wel een aantal kansen kreeg, de paal.

Nadat Hunte Volendam met een stiftbal, die net naast ging al had laten schrikken, kreeg de ploeg van Jonk schrik toen Sebastiaan van Bakel na een prima uitgespeelde aanval voor 1-2 zorgde.

Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd omdat supporters attributen op het veld gooiden. Daarbij werd FC Volendam-doelman Filip Stankovic geraakt. Tien minuten later werd het duel hervat en was Den Bosch nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, zo wist Mirani een inzet van Hunte op de lijn te keren, maar de bezoekers hielden uiteindelijk stand. In blessuretijd liep het ook op het veld nog behoorlijk uit de hand. Na een flink opstootje kregen trainer Jack de Gier en linksback Terrence Douglas (beiden Den Bosch) en assistent-trainer Matthias Kohler (Volendam) rood.

FC Emmen,dat zich vorige week na één seizoen in de eerste divisie al had verzekerd van een snelle terugkeer naar het hoogste niveau, rekende met 2-0 af met Roda JC. De Drentse ploeg behield daarmee,met nog twee duels te gaan, een voorsprong van zes punten op Volendam en kan de titel nauwelijks ontgaan.