VOLENDAM - FC Volendam heef na een spannende regenachtige avond beslag gelegd op de tweede periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie en heeft daarmee een ticket verdiend voor de play-offs voor promotie/degradatie. In Volendam werd MVV met 4-1 verslagen.

MVV is traditioneel een lastige tegenstander voor de ‘Wijdbroeken’ in de laatste vier ontmoetingen heeft Volendam ‘slechts’ een keer gewonnen. Het team van trainer Wim Jonk kon rekenen op veel steun in het eigen Kras stadion.

Volendam begon goed aan de wedstrijd en had veel balbezit. De eerste echte kans van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Kaars kopte de bal in de elfde minuut op de keeper waarna Murkin de paal raakte na de rebound. Echter kwam MVV in de tweeëntwintigen minuut bijna op voorsprong. Een voorzet ging net niet het doel in. Bakker kon de bal net het doel uittikken.

Vier minuten later kreeg FC Volendam een grote kans. Jari Vlak kopte de bal richting het doel, maar de bal werd maar net van de lijn gehaald door een MVV’er. Beide partijen creëerde veel kansen in de eerste helft. De bezoekers kwamen door een geplaatst schot van verdediger Joeri Schroijen op een 0-1 voorsprong in de dertigste minuut. FC Volendam begon daarna vol op de aanval te spelen en beloonde zichzelf in de zesendertigste minuut met een doelpunt. Noah Fagida schoot de bal met een afstandsschot in de verre kruising.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. FC Volendam schoot uit de startblokken met direct een grote kans. Een vrije trap van Francesco Antonucci kwam via de muur tegen doelman Bertrams aan. Ook MVV kreeg vlak na rust een grote kans. Aanvaller Anthony van den Hurk kwam in een kansrijke positie, maar schoot de bal ruim over het doel van Bakker heen. Na 55 minuten spelen schoot FC Volendam topscoorder Martijn Kaars de Palingboeren naar een verdiende 2-1 voorsprong. Volendam drukte daarna door naar een 3-1 voorsprong door Boy Deul en direct daarna naar een 4-1 voorsprong door Francesco Antonucci.

Door deze overwinning is FC Volendam de winnaar van het weekend. Het team van trainer Jonk pakt niet alleen een play-off ticket en het bronzen schild, maar doet ook goede zaken op de ranglijst. Concurrenten Cambuur Leeuwarden, NAC Breda en De Graafschap konden deze vrijdagavond de dertiende niet winnen van hun tegenstander.

FC Volendam - MVV 4-1 (1-1)
30. Schroijen 0-1
36. Fadiga 1-1