VOLENDAM - Na de duels tegen de beloftenploegen van AZ en Ajax ontvangt FC Volendam vrijdagavond Jong FC Utrecht. In de drie eerdere confrontaties aan de Dijk scoorden de Volendammers telkens tweemaal tegen de bezoekers uit Utrecht. Tevens zijn zij nog ongeslagen. De aftrap in het Kras Stadion is om 20.00 uur.

Na de 3-2 overwinning op Jong AZ van twee weken geleden en de puike 3-1 overwinning op bezoek bij Jong Ajax van afgelopen maandag wil Het Nieuwe Oranje opnieuw de drie punten grijpen. Voor Jong FC Utrecht is het pas het vierde seizoen op het een-na-hoogste niveau in Nederland en dus is de onderlinge historie nog pril. In de drie eerdere ontmoetingen wisten de Volendammers zeven punten te pakken.

Het eerste duel in Volendam op 16 september 2016 eindigde, met twee treffers van Jack Tuijp, nog in 2-2. Beide keren erna trok FC Volendam aan het langste eind. Vorig seizoen won de Oranje-formatie met 2-0 dankzij doelpunten van Robin Schouten en Anthony Berenstein.

Ondanks de 2-0 nederlaag vorige week uit bij SC Telstar draait Jong FC Utrecht een goed seizoen. De afgelopen seizoenen eindigde Jong FC Utrecht in de onderste regionen, maar de ploeg van trainer René Hake blijkt deze jaargang een geduchte tegenstander. De Utrechters staan na dertien speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie op een verdienstelijke negende plaats met negentien punten. Dat is er één meer dan FC Volendam. Vooral in de eerste periode kweekten de Utrechters sympathie met aanvallend voetbal en opvallende resultaten. Het leverde coach Hake een bronzen schild op voor beste trainer.

De gevaarlijkste man aan de kant van de Utrechters is Jonas Arweiler. De Duitse aanvaller is met vijf goals topscorer bij de Domstedelingen en was daarnaast ook al goed voor vier assists dit seizoen.

Een makkie zal het dit jaar niet worden tegen Jong FC Utrecht, maar de ploeg van Wim Jonk moet, gesterkt door de huidige vorm, in staat worden geacht om na negentig minuten drie punten bij te schrijven. Hup Palingboeren!

Laatste drie ontmoetingen

23-11-18 | FC Volendam - Jong FC Utrecht: 2 - 0
Robin Schouten & Anthony Berenstein

08-12-17 | FC Volendam - Jong FC Utrecht: 2 - 1
Nick Doodeman & Enzo Stroo

16-09-16 | FC Volendam - Jong FC Utrecht: 2 - 2
Jack Tuijp 2x

Scheidsrechter
De wedstrijd staat onder leiding van de 25-jarige Luca Cantineau. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Kucukerbir en Miedema. De aftrap in het Kras Stadion is om 20.00 uur.