VELSEN-ZUID - FC Volendam heeft vrijdagavond de vissersderby met overtuigende cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Wim Jonk toonde zich uiterst effectief tegen Telstar dat alleen in de openingsfase even mocht hopen op een goed resultaat.

De openingsfase was wel voor de thuisploeg met kansen voor Glynor Plet (naast) en Rashaan Fernandes (lat). In de twaalfde minuut was het wel raak toen Özgür Aktas een hoekschop van Tom Overtoom tegen de touwen kopte. Drie minuten later was het echter alweer 1-1 en dat was het sein voor een volledige ommekeer. Ibrahim El Kadiri was het eindstation van een mooie aanval en schoot de balin de kruising. Binnen zes minuten liepen de gasten vervolgens verder uit. Eerst scoorde Robert Mühren met een diagonaal schot en kort hierna was Daryl van Mieghem trefzeker. Nog voor de rust leek het duel feitelijk beslist toen Mühren zijn tweede van de avond en zijn negende van het seizoen maakte.

Telstar probeerde het nog wel de rust en kreeg meerdere mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in. Dat gebeurde aan de andere kant wel toen Daryl Van Mieghem vanuit een corner zijn derde assist afleverde, ditmaal aan invaller Jim Beers die koppend de eindstand op 1-5 bepaalde.