EINDHOVEN - FC Eindhoven en FC Volendam hebben zaterdagmiddag de punten gedeeld. De 1-1 einduitslag was met name voor de Volendammers een teleurstelling dat verzuimde om al voortijdig afstand te nemen van de Brabanders.

Trainer Wim Jonk koos voor Zakaria el Azzouzi, afgelopen week matchwinnaar in het spectaculaire duel met Jong Ajax, in de basis, maar zag wel hoe de eerste speldenprikjes van de thuisploeg kwamen. El Azzouzi maakte zijn basisplaats echter waar en stond na een kleine twintig minuten op de juiste plek na een voorzet van Micky van de Ven. Hierna nam FC Volendam direct het initiatief over en met had recht op meer onder meer bij een schotkans voor Boy Deul en vooral toen scheidsrechter Van der Graaf verzuimde om naar de stip te wijzen toen El Kadiri werd gevloerd.

Ook na de rust kregen de gasten de kansen, maar tot twee keer toe kreeg Antonucci de bal niet achter doelman Swinkels. Vanuit het niets kwam FC Eindhoven op gelijke hoogte toen de tot dan goed keepende Joey Roggeveen zich verkeek op een hoge voorzet en de bal voor de voeten kwam van Dico Jap Tjong: 1-1. Met wat aanvallendewissels probeerde Jonk het tij nog te keren, maar behoudens een schot van Ben Sallam die werd gekeerd door Swinkels kwam men niet.