VOLENDAM - FC Volendam kan zich definitief richten op de play-offs aan het eind van het seizoen. Na een harde thuisnederlaag tegen De Graafschap zijn de bovenste twee plaatsen uit het zicht voor de ploeg van Wim Jonk. De gasten uit Doetinchem daarentegen mogen met zes punten achterstand op de beide koplopers nog altijd hoop houden.

"Het Andere Oranje" kreeg tegen de "Superboeren" een duidelijk lesje in effectiviteit. Waar de thuisploeg de kansen liet liggen, daar sloeg de ploeg van Mike Snoei telkens genadelos toe en nam revanche voor de eerdere thuisnederlaag tegen FC Volendam (2-5). Voetballend gingen beide ploegen gelijk op al moest De Graafschap-doelman Rody de Boer zich al snel strekken om een vrije trap van Boy Deul te keren en had hij geluk dat Alex Plat over mikte. Net voor het eerste half uur om was kwamen de gasten op voorsprong toen Jasper van Heertum eerder bij de bal was dan keeper Joey Roggeveen en de 0-1 tegen de touwen kopte. Kort voorrust heeft Samuele Mulattieri de kans op de gelijkmaker, maar weet Ted van de Pavert op de lijn te keren.

De tweede helft is nauwelijks op gang als FC Volendam een volgende tik krijgt te verwerken daar Jonathan Opoku, kort voor rust ingevallen voor de geblesseerde Seuntjens, al binnen de minuut scoort en nog geen zeven minuten later is het opnieuw Van Heertum , wiens schot van richting veranderd wordt door Van de Ven die de marge zelfs op drie brengt. Op aangeven van nieuwkomer Denzo Kasius mag FC Volendam weer even geloven als Martijn Kaars de 1-3 maakt, maar een kleine twintig minuten voor tijd maakt Camiel Neghli aan alle onzekerheid een eind door een voorzet van VanMieghem binnen te werken: 1-4.