VOLENDAM - In de strijd om de bovenste plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie hebben FC Volendam en Almere City FC de punten gedeeld. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, doch beide keren wist Thomas Verheydt namens de gasten gelijk te maken.

Het duel begon al voortvarend want FC Volendam nam gelijk het initiatief en dat leverde in de achtste minuut al een prachtige treffer van Samuel Mulattieri op. Vanuit het niets komt Almere City echter langszij als Verheydt de diepte in wordt gestuurd en vervolgens keeper Roggeveen kansloos laat. FC Volendam behoudt het meeste balbezit, maar de schoten van Boy Deul en Franco Antonucci missen precisie. Daarnaast ziet Jari Vlak zijn poging door keeper Woud gekeerd worden.

Kort na de rust krijgen beide ploegen vlak achter elkaar een open kans, maar zowel Mulatierri als Verheydt treffen geen doel. Halverwege de tweede helft gebeurt dat wel bij een enorme uithaal van Vlak. Toch weet FC Volendam de voorsprong weer niet vast te houden. Vlak nadat Roggeveen met een mooie redding Verheydt van het scoren afhoudt weet de spits even later wel raak te koppen en zo eindigt de aantrekkelijke wedstrijd in 2-2.