AMSTERDAM - Het Nederlands Elftal is het Europees Kampioenschap begonnen met een zege op Oekraïne. In de Johan Cruijff Arena zegevierde de ploeg van bondscoach Frank de Boer met 3-2.

Ne een enerverende eerste helft met kansen over en weer vielen de doelpunten pas na rust. Aanvoerder Georginio Wijnaldum wist de ban met een fraai schot te breken en oranje leek op rozen te zitten toen Wout Weghorst voor de 2-0 wist te zorgen.

Vanuit het niets kwam Oekraïne echter terug via doelpunten van Jarmolenko en Jaremtsjoek. Vijf minuten voor tijd greep Oranje alsnog de winst door een kopbal van Denzel Dumfries na een voorzet van invaller Nathan Aké.

Nederland speelt komende donderdag om 21.00 uur zijn tweede groepsduel tegen Oostenrijk.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Dumfries, Timber (88. Veltman), De Vrij, Blind (64. Aké), Van Aanholt (64.Wijndal); De Roon, Wijnaldum, F. De Jong; Weghorst (88. L.de Jong), Depay (90. Malen)