ILPENDAM – Wat in de vorige twee seizoenen niet lukte werd ditmaal wel behaald door Ilpendam. Via de nacompetitie dwong het promotie naar de derde klasse af. Door de geschrapte finaleronde volstond de zege van afgelopen maandag.

De KNVB kondigde vorige week al aan dat het slot van de nacompetitie gewijzigd kon worden. Afgelopen dinsdagochtend liet de voetbalbond weten dat er, doordat meerdere teams zich hadden teruggetrokken uit het zondagvoetbal, een streep ging door de finaleronde. De teams die zich hiervoor hadden geplaatst komen daardoor volgend seizoen uit in de derde klasse.

In plaats van twee duels winnen hoefde Ilpendam dus maar één ronde door te komen om zich te verzekeren van lijfsbehoud. Dat gebeurde afgelopen maandagmiddag toen Strandvogels in een spannend duel werd verslagen. De ploeg kwam op een 0-3 voorsprong, maar zag de opponent uit Onderdijk langszij komen. Uiteindelijk pakte Ilpendam in de verlenging de zege wat uiteindelijk genoeg bleek voor promotie. Het is iets wat in de vorige twee seizoenen, toen de nacompetitie ook werd gehaald, niet lukte.