DELFT - Afgelopen zondag vertrokken de dames van Blue Waves/Bassets met veel zin en energie naar Delft om na een aantal weken rust weer een wedstrijd te mogen spelen. Met name door een sterke eerste helft leverde het uiteindelijk een ruime overwinning op: 26-53.

Men begon de eerste helft sterk met een paar goede breaks en supportlijnen en al snel resulteerde dit in een aantal mooie tries. De eerste helft eindigde dan ook met een ruime voorsprong in het voordeel van Blue Waves/Bassets (0-46).

De meiden van Delft kwamen in de tweede helft echter goed terug met sterke looplijnen waarmee ze vele meters maakten en tries scoorden. Al met al was het een zware pot, maar gingen de gasten met een overwinning van 26-53 naar huis.

De Blue Waves/Bassets staan momenteel tweede in de Ereklasse 2e fase. Op zondag 12 maart om 14.30 uur speelt het team thuis, bij Bassets, tegen Bredase Rugby Club, de nummer drie in de poule.