MONNICKENDAM - In de strijd om een plekje in de top vijf van de eerste klasse heeft BOL zaterdag drie punten laten liggen op bezoek bij Monnickendam. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en dat kwamen de Langedijkers, ondanks een vracht aan kansen niet te boven.

Je kan zeggen dat Monnickendam niets te klagen heeft over het feit dat BOL zoveel kansen miste, maar men kan ook wat vinden van het gebrek aan scherpte waarmee BOL aan de wedstrijd begon. Men stond duidelijk nog niet op te letten toen Donny Reugebrink na net een minuut spelen uithaalde en de paal via de binnenkant van de paal achter keeper Habets verdween. De vroege goal deed het duel eigenlijkgeen goed want daarna werd het op het natte en gladde veld vooral heel rommelig wat beide ploegen lieten zien. Toch vielen er kort voor de rust nog twee treffers. Tom Pruim verdubbelde namelijk de score toen BOL de bal niet goed weg kreeg en twee minuten later vond Bas Jonker met een rake kopbal de aansluiting: 2-1.

Dat doelpunt was voor BOL de aanzet om een tandje bij te zetten en zo geschiedde na rust. Nadat Thimo Schouwink al de lat had geraakt kwam de grootste kans toen Martijn Ton werd gevloerd door Van Geemen en BOL een strafschop kreeg. Ton ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn poging gekeerd worden door keeper Koster. Naast het missen van nog een aantal mogelijkheden had Ton vervolgens in de slotfase wederom de gelijkmaker op zijn schoen, doch nu mikte hij op de paal waardoor Monnickendam de punten in eigen huis hield: 2-1.