AMSTERDAM - Als de topper op de eerste speeldag van 2021 de opmaat is voor de rest van het Eredivisie-seizoen dan staat er nog wat te wachten. In de Johan Cruijff Arena maakten Ajax en PSV er zondagmiddag een boeiend schouwspel van die onbeslist eindigde (2-2).

Het werd uiteindelijk een wedstrijd met twee gezichten waarin PSV een bliksemstart kende en Ajax in de tweede helft ijzersterk terug kwam. Nog zonder miljoenenaankoop Sebastian Haller in de basis kreeg Ajax direct een forse tik te verwerken in de tweede minuut. Met een prachtige hakbal wist Donyell Malen namelijk Eran Zahavi te bereiken die oog in oog met Onana koel bleef. Onana moest zich even later strekken om een poging van Phillip Max te keren, maar moest kort hierna een tweede keer vissen en opnieuw was het Zahavi die op aangeven van Malen scoorde na een foute pass van Anthony.

Toch gaf Ajax zich niet zo snel gewonnen en een schot van Dusan Tadic op het aluminium was reeds de eerste waarschuwing. Kort voor rust viel de aansluiting dan ook toen Quincy Promes van dichtbij kon scoren op aangeven van Tadic.

Met Haller na de rust toch in de ploeg gingen de Amsterdammers op jacht naar de gelijkmaker en die leek de Franse Ivoriaan zelf te maken ware het niet dat hij net buitenspel stond. Onana houdt Ajax vervolgens op de been bij een vrije trap van Max en een kopbal van Zahavi, maar daarna neemt Ajax het initiatief weer. Halverwege de tweede helft valt de gelijkmaker dan ook als Anthony zijn fout van de eerste helft goed maakt na een pass van Haller. Promes krijgt hierna nog twee kansen op een voorsprong van Ajax, maar vlak voor tijd is ook PSV dichtbij als invaller Thomas vrij staat maar invaller Rensch net op tijd weg kan tikken. Daardoor blijft het bij 2-2

Ajax - PSV 2-2 (1-2)