ROTTERDAM - Ajax heeft in de eredivisie wederom averij opgelopen, al mag het na het uitduel bij Sparta vooral opgelucht zijn dat het een punt overhield nadat men kort na de rust op een 2-0 achterstand stond. Het duel op Spangen eindigde in 2-2.

Mede dankzij wat bevliegingen van de in de basis startende Godts begon Ajax nog aardig. Sparta wachtte af maar was trefzekerder. Verschueren kapte Kaplan mooi uit en schoot raak. De Belg scoorde onmiddellijk na rust weer door een vrije trap van Clement te beroeren.

Met Akpom en Bergwijn in de ploeg drong Ajax de Rotterdammers vervolgens ver terug. Akpom kopte op aangeven van Henderson de 2-1 binnen en Bergwijn maakte in de 88ste minuut na een voorzet van Akpom gelijk. Ajax zag Brobbey (hamstring) uitvallen en in de uiterste slotfase kreeg Kaplan rood.