ZWOLLE - PEC Zwolle heeft na drie nederlagen een puntje gepakt tegen hekkensluiter FC Volendam dat met de remise weinig opschoot: 1-1.

PEC Zwolle ging prima van start, maar faalde in de afwerking. Van der Water schoot op de paal en ook Thy, Velanas en Van den Berg misten kansen. Het verweer van Volendam was pover, al kwam het via Vivaldo dicht bij de openingstreffer, maar hij kwam een teentje tekort.

Na de rust opende de in de basis teruggekeerde Van den Berg met een puntgave vrije trap de score. PEC sprong vervolgens weer onachtzaam met zijn kansen om en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een corner kopte Mirani in de 70e minuut de 1-1 binnen. De thuisploeg liet ook de daaropvolgende serie kansen onbenut.