PURMEREND - Het Reuring Festival opent dit jaar weer met een act in de binnenstad! Een parade met sirenes van Mécanique Vivante zullen donderdagavond de straten van Purmerend ‘onveilig’ maken. De Franse groep trekt met muzikale installaties door de stad en eindigt op de Koemarkt. Daarnaast zullen er op de Koemarkt verschillende verrassingsoptredens zijn. De opening wordt mede mogelijk gemaakt door Purmerend 2000+ en BIZ Koemarkt.

Van donderdag 27 t/m zondag 30 juni staat de binnenstad van Purmerend en het festivalhart in het Leeghwaterpark weer bol van de meest uiteenlopende voorstellingen. Met straattheater, live muziek en toffe acts biedt het Reuring Festival voor iedereen heerlijke momenten. Zo goed als alle voorstellingen en optredens zijn gratis toegankelijk en verschillende artiesten zijn meerdere dagen te gast, wat de ideale kans biedt om niets van het programma te hoeven missen.

Theater op Locatie
Juist die ene voorstelling op die bepaalde plek geeft theater op locatie een extra dimensie. Verspreid over Purmerend én de Beemster biedt het festival dit jaar mooie voorstellingen op locatie. Een bijzondere, respectvolle en intieme voorstelling op de oude begraafplaats door de Italiaanse Caterina Moroni, de dansvoorstelling ‘Hersenvakantie’ van Vloeistof waar je als toeschouwer zelf steeds meer onderdeel wordt van de voorstelling, ga mee op een adembenemende reis met gekke rituelen, surrealistische videoprojecties, gepassioneerde tango, glanzende witte pakken en een ton mais door G. Bistaki of maak kennis met een pareltje aan de kroon van de droogmaking tijdens de Theatrale Wandeling: Reuring in de Beemster. Kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar op de website reuring.com.

Straattheater
In het Leeghwaterpark en op de straattheaterdag kan genoten worden van internationaal straattheater van hoog niveau met de Arnhemse Meisjes, AMI6, Otto Il Bassotto, Duo Diesel, Compangie Mobilette, Goma en meer… Cia Moveo geeft vrijdag- en zaterdagavond een mooie dansvoorstelling in het amfitheater.

Reuring Kidz
Na het succes van vorig jaar komen Pip & Pelle, Samba Salad en de Fiepbus weer naar de Kidzmiddag op vrijdag. Samba Salad zorgt in het Zwoele Groen voor zomerkriebels die zo kietelen dat er niets anders opzit dan dansen en meezingen. Van merengue tot flamenco en van samba tot calypso! Verplichte stop op deze middag: de Spurd Kidz Funzone!

Volop variatie op hoofdpodium
De vrijdagavond staat in het teken van Latin en Salsa met o.a. Edsel Juliet & His Salsa Session Band en @Six The Band op het hoofdpodium en Joris Linssen & Caramba op het podium in het Zwoele Groen. Tijdens de Tribute Night op zaterdagavond brengt Purple Project een eerbetoon aan Prince, ABBA Gold Europe een hommage aan ABBA en de Vipers een ode aan Queen.

Reuring Cityslam
De line-up op de slotdag Reuring Cityslam mag er wezen met namen als Famke Louise, Davina Michelle, Suzan & Freek en Jeangu Macrooy. De Daredevils, dé verrassing van vorig jaar, zijn dit jaar ook weer aanwezig! In het Zwoele Groen en in de Dance Arena kan er weer lekker los gegaan worden op een bonte mix aan stijlen van house, hiphop tot smooth R&B.

Kijk voor meer informatie, het programma en de kaartverkoop voor Theater op Locatie op www.reuring.com.