MARKEN - Een week voor het 75-jarig bestaan van SV Marken heeft de ploeg van trainer Ron van der Velde op eigen veld hard uitgehaald tegen AMVJ. De thuisploeg zegevierde met maar liefst 4-1 en staat daardoor steviger in de middenmoot van de tweede klasse.

Niet alleen sloeg de thuisploeg op de juiste momenten toe, maar achterin gaf men ook nauwelijks iets weg tegen AMVJ. De Amsterdammers, voorafgaand aan de competitie nog genoemd als favoriet, maar vooralsnog in de onderste regionen bivakkerend, kwam er geen moment aan te pas. Via Amine Aboutaleb kwam de thuisploeg in de 25e minuut op voorsprong die vier minuten later werd verdubbeld door Arno Boes.

Zelfs een benutte strafschop van Lionel Grootfaam bracht de thuisploeg niet echt van slag al reageerde me wil opgelucht toen Luke de waart acht minuten voor tijd de marge weer op twee bracht. Het slotakkoord was voor Boes die met zijn tweede van de middag de eindstand op 4-1 bepaalde.