WATERLAND - Weet jij al of er in Waterland een coronatest mogelijk is van de GGD? In de omgeving moet je namelijk goed gaan kijken of er teststraten te vinden zijn. Het goede nieuws is dat je in de omgeving voldoende teststraten hebt om een afspraak bij te kunnen maken. Je kunt hierdoor snel terecht. Wel moet je jezelf dan op een goede manier gaan voorbereiden. De mogelijkheid vinden voor een coronatest is namelijk niet het enige waar je rekening mee moet gaan houden. Lees snel verder en ontdek wat je nog allemaal moet weten over de testen.


De coronatest van de GGD in Waterland kent voorwaarden
De coronatest van de GGD in Waterland is een PCR test die nauwkeurig onderzoekt of je het coronavirus in jouw lichaam hebt zitten. Met wattenstaafjes worden monsters uit jouw neus en keel genomen en in het laboratorium onderzocht. De test is het meest nauwkeurig als er sprake is van klachten die op het virus duiden. Daarom heeft de GGD voorwaarden opgesteld om een afspraak te kunnen maken voor een test. Het is daarom verstandig om de voorwaarden door te lezen voordat je de afspraak plant, zodat je zeker weet dat je een goede uitslag in handen gaat krijgen als je aan de beurt bent.

De afspraak secuur maken
In Waterland de coronatest van de GGD uitvoeren kan snel geregeld zijn. Doordat jouw gegevens gelijk in het systeem staan bij het doorgeven van jouw burgerservicenummer of DigiD blijven alleen de klachten over. Hier moet je wel secuur over zijn. Er moet namelijk ook een goed beeld over de klachten ontwikkeld worden en op deze manier kan er ook weer gekeken worden naar hoe het coronavirus in de loop der tijd veranderd. Je rondt de afspraak af en krijgt een bevestigingsmail. In deze mail staan alle gegevens nogmaals op een rij, zodat je zeker weet dat je op de juiste dag bij de teststraat gaat verschijnen.

De uitslag en het vervolg
De coronatest van de GGD in Waterland zal dan binnen 24 tot 48 uur een uitslag geven. Afhankelijk van hoe jij jouw afspraak gemaakt hebt en wat je aangegeven hebt, kun je de uitslag online terugvinden of gebeld worden door een medewerker van de GGD. Bij een positieve test zal er altijd contact met je opgenomen worden, omdat dan verder onderzoek nodig is naar jouw contacten. Deze kunnen namelijk ook al besmet zijn met het virus, waardoor zij op de hoogte gebracht moeten worden over jouw testuitslag.