LANDSMEER - De vreemdeling in de tuin is een prachtig eigentijds verhaal over de vreemdelingenproblematiek – het waargebeurde verhaal van Annelies Maars uit Landsmeer is opgetekend door schrijver/journalist Ivo van Woerden en verwerkt in een boek dat leest als een thriller.

Op woensdagavond 11 december komt Annelies Maars in de Bibliotheek Landsmeer vertellen over wat haar en haar gezin is overkomen. Wat er gebeurt als je ‘ja’ zegt tegen een vreemde, als je hem in je gezin opneemt en je openstelt voor iemand die uit een heel andere wereld komt.

‘Er loopt een vreemde jongen langs het kanaal,’ leest Annelies in de buurtapp. Even later komt het bericht dat de jongen in een tuin is gaan liggen. Annelies stapt op hem af. Hij heeft geen papieren of geld, spreekt geen Nederlands, Engels of Frans en kan niet lezen of schrijven. De taal die hij spreekt, klinkt Arabisch. Annelies besluit de jongen te helpen. Eerst ontrafelt ze het mysterie van wie hij is, waar hij vandaan komt en hoe hij in de tuin is beland. Daarna zet ze met haar gezin alles op alles om hem iets van een toekomst te bieden. Maar wat is eigenlijk het beste voor deze jongen? Wat houdt een beter leven in?

“De vreemdeling in de tuin” speelt zich af in Landsmeer en is een verhaal over goede bedoelingen, empathie, compassie en het aangaan van een avontuur in je eigen huis, maar ook over migratie, over de clash tussen regels, wetten en medemenselijkheid.

De uitdagende lezing “De vreemdeling in de tuin” is op woensdag 11 december van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Landsmeer Calkoenstraat 27 (bij het Dorpshuis). Kaarten € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden van Bibliotheek Waterland. Verkrijgbaar in de Bibliotheek Landsmeer en via de website www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.