PURMEREND - Na acht weken voorbereiding was 19 december de viering van De Nelson Mandeladag. Deze dag is georganiseerd om een dag te wijden aan de naam van hun school. Nelson Mandela stond voor gelijkheid en dat iedereen kan worden wie hij is. Door middel van verschillende workshops word deze dag gevierd. De opbrengst van sommige workshops of kramen worden werd geschonken aan De Voedselbank Purmerend.

Ongeveer 20 workshops werden gehouden. Hip hop, karikatuur tekenen, koken, haar stijlen, documentaire kijken, alcohol vrije cocktails maken, gameroom met verantwoordelijke games en nog veel meer workshops konden de leerlingen bezoeken.

Nienke Plas was aanwezig als gast workshop. Nienke was vroeger leerling op het Jan van Egmond in Purmerend. Haar oude gymleraar Coen Derks werkt nu op de Nelson Mandela school en die heeft nog veel contact met oude leerlingen en daar was Nienke Plas er ook nog een van. Zo is het balletje gaan rollen en is Nienke Plas vandaag gekomen. Driekwart van de kinderen heeft zich ingeschreven bij de workshop van Nienke Plas.

In de aula werd de workshop van Nienke gegeven. Drie oud-leerlingen en een leerling hebben deze samen met Coen Derks georganiseerd. De leerlingen hadden vragen ingestuurd en een aantal vragen werden aan Nienke Plas gevraagd. Vele verschillende vragen waren er ingezonden. Als je een dier zou zijn welke zou je dan willen zijn? Of wil je nog een kindje? Van het ene uiterste naar het andere dus.

Vragen over hoe haar zoontje Frenky-Dean het ervaart om een bekende moeder te zijn “Hij is er heel er van bewust als mensen op straat elkaar aan tikken ziet hij dat en dat schreeuwt hij net even te hard, mam, mam ze willen met je op de foto.”

En wat is het leukste wat je in je vlogs heb meegemaakt “Een pretpark is heel leuk om dan Frenky-Dean zijn reactie te zien als hij dat in een attractie zit. “Maar het allerleukste was natuurlijk het huwelijks aanzoek van Resley in Dubai. Dat was wel een hoogtepunt in de video’s.“

Wat wilt u nog bereiken in het leven? “Mijn ambitie in het leven is om altijd gelukkig te zijn en ik zou nog heel graag nog meer komedie willen maken in de vorm films of serie want ik vind dat we in Nederland wel wat meer komedie mogen zien. Denk ik persoonlijk natuurlijk. “

Al de vragen van de leerlingen waren beantwoord, de vragenronde werd afgesloten en ten slotte mochten alle kinderen op de foto met Nienke Plas.

“Een zegening”
Na afloop van alle vragen kinderen mochten wij van het Purmerendsdagblad Nienke nog een aantal vragen stellen. Wat vind jij ervan dat de school geld inzamelt voor de voedselbank Purmerend? “Ik ben echt voorstander dat mensen andere mensen helpen die het net even wat minder hebben, dus deze actie vind ik heel mooi, en bewust zijn dat iedereen het goed heeft en dat je een steentje mee draag om die mensen te helpen “

De jeugd ziet Nienke Plas als een voorbeeld en worden heel enthousiast als Nienke er is. “Ja daar word je toch heel blij van, en dat is echt een zegening. Het is een beetje gek maar ook wel weer bijzonder dat je als een voorbeeld wordt gezien. Ik probeer geen maatschappelijk werker te lijken maar wil wel op mijn manier hoe ik de wereld zie de mensen laten zien ook al zijn de dagen soms donker en heb je geen goede dag dat je toch het beste uit het leven te halen.”

Oud leerling Nienke Plas was vroeger een rustige leerling in de eerste en tweede vertelde ze. “In de derde en vierde heb ik de boel wel op stelten gezet. Ik was geen moeilijke leerling maar had wel dingen te zeggen en te vertellen terwijl dat niet de bedoeling was. “