PURMEREND - FC Volendam en Bibliotheek Waterland zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit het werkgebied van Bibliotheek Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Landsmeer) te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met ‘Scoor een Boek!’ willen we dat bereiken. In de afgelopen 5 weken zijn de bijna 1100 leerlingen uit groep 5 en 6 van 11 basisscholen in de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer zo veel mogelijk boeken aan het lezen. Er zijn nog 4 weken te gaan voordat we weten welke klas de topscoorder van 2020 zal zijn.

De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door sterspeler Nick Doodeman van FC Volendam. En alle leerlingen worden uitgenodigd om een thuiswedstrijd van FC Volendam te bezoeken om Nick weer aan te moedigen.

Meet en Greet tijdens de Rust
Vijf weken na de aftrap is het rust en neemt de Bibliotheek de tussenstand op. Tijdens de rust komt de als rechtsbuiten voetballende Nick Doodeman naar één van de deelnemende scholen om met de kinderen te praten over voetbal en zijn favoriete boeken. Dit vindt plaats Basisschool ’t Kofschip in Volendam op dinsdag 10 maart om 14.45 uur.

Geschiedenis Scoor een Boek!
Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs. Met het project geven zij aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

Kijk voor meer informatie over het project en de activiteiten tijdens de rust op www.bibliotheekwaterland.nl/scooreenboek en op www.fcvolendam.nl.