MONNICKENDAM - De Waterlandse Kunstkring houdt zijn Biënnale in de Grote Kerk in Monnickendam met werk uit eigen kring en een extra thema-expositie over insecten. Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening. De prachtige diverse wereld van de insecten wordt onder de loep genomen in een kleurrijke expositie. Een originele expositie waar het kleine insect groots gevierd wordt.

Ik stap de wereld van de insecten binnen, waar werken met veel originaliteit en aandacht te zien zijn van kunstenaars uit heel het land.

De Kunstkring mag trots zijn op een zeer bijzondere en veelzijdige expositie. De wisselwerking tussen licht, architectuur en kunst is bijzonder.

De opening was een bruisend evenement, met vele enthousiaste bezoekers. Waterlands burgemeester Marian van der Weele opende op originele wijze de expositie en interviewde verschillende kunstenaars over hun werk in haar speech. Daarna konden de bezoekers zelf het werk gaan bekijken.

De bezoekers waren enthousiast. Bezoeker Martin: "Bijzonder om te zien hoe aandachtig het publiek naar het werk kijkt. Fantastisch om te zien hoeveel diversiteit en hoeveel kunst er wordt gepresenteerd." Opvallend is het vakmanschap in concept, kleurgebruik en techniek.

Swingende insecten

Zo zie je op kleine tekeningen swingende muzikale insecten op drumstel en gitaar, zijn er oa. dag- en nachtvlinders en vind je houtinlegwerken, schilderijen, sculpturen, sieraden en textielwerken.

Naast alle insecten waren er ook de indrukwekkende werken van de kunstenaars van de kunstkring.

Anita Kluge: "Ik vind het mooi dat we door deze expositie ons bewust raken van het belang van de natuur en insecten." Ze besluit: "Zonder het werk van de insecten kunnen we niet leven." Kunstenaar Irma Morselt wil stilstaan bij "de eigen kracht van de natuur. We zijn onderdeel van de natuur."

Benieuwd naar al dit moois? De expositie duurt tot en met zondag 2 oktober, plus het weekend van 8 en 9 oktober, in de Grote Kerk van Monnickendam.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11:00-16:00 uur, dinsdag en zondag 13:00-16:00 uur.

Meer info op: https://www.waterlandsekunstkring.nl/exposities/expositie-grote-kerk-september-2022/

Op de foto van Emily Lara-Kabos ziet u Lode Zweepe.