BEEMSTER - Een gezonde leefstijl maakt ons gezonder: makkelijk gezegd en moeilijk gedaan.
Daarom start per 21 oktober 2019 diëtiste Ilona Kenter (diëtistenpraktijk E. Pereboom) en fysiotherapeut Alyssa Meinders (Kernprakijken Fysiotherapie Beemster) een 12-wekelijks leefstijlprogramma in de Beemster.
Het uitgebreide programma is bedoeld voor iedereen die gezonder wil leven, eten en bewegen, maar het lastig vindt dit alleen op te pakken. Ilona en Alyssa ondersteunen hierbij en geven professionele adviezen. Tijdens deze twaalf weken krijgt de deelnemer persoonlijke coaching en wordt in klein groepsverband (max. 8 personen) onder begeleiding gesport.Op maat
De deelnemer krijgt een persoonlijk voedingsplan, dat gezamenlijk wordt opgesteld, inclusief de persoonlijke doelen. Daarnaast wordt bij aanvang en de afsluiting van het programma een meting van de lichaamssamenstelling gedaan.
Tijdens een groepsvoorlichting wordt verteld wat gezonde voeding inhoudt en waar op gelet moet worden bij het inkopen van de boodschappen.

Samen bewegen
Alyssa bespreekt met de deelnemer de persoonlijke beweegdoelen en verzorgt de begeleiding van het sporten in de fitnessruimte van de fysiotherapiepraktijk. Voor- en achteraf kan de deelnemer een conditietest doen om te zien wat hij of zij heeft bereikt.
Een gezamenlijke inzet met persoonlijk resultaat staat centraal tijdens de leefstijlcoaching.