NOORD-HOLLAND - Stichting Duurzame Innovatie pakt zwerfafval aan op en langs het water en is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Doe je ook mee met de Noordhollandsch Kanaal Cleanup?


In samenwerking met Recycle Valley voert Stichting Duurzame Innovatie een grootschalig project uit genaamd ‘Schone Waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’. Het doel van dit project is om samen met buurtbewoners en andere betrokkenen de waterweg van Den Helder naar Maastricht te ontdoen van zwerfafval en hiermee aandacht te vragen voor zwerfafval.

Zwerfafval is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks belandt er meer dan 50 miljoen kilo aan zwerfafval in de natuur. Dit is niet alleen een onaangenaam gezicht, maar het is ook nog eens schadelijk voor de natuur. Dieren kunnen het opeten of erin verstrikt raken. Bovendien keert plastic via het zeeleven weer terug naar ons, in bijvoorbeeld ons eigen eten.

Om deze reden organiseert Stichting Duurzame Innovatie verschillende Canal Cleanups door het hele land, waarbij zij samen met vrijwilligers het afval uit de natuur verwijderen. De routes zijn opgedeeld in kleinere trajecten van ongeveer 3-4 kilometer, met duidelijke start- en eindpunten. De Cleanups bieden niet alleen een praktische oplossing voor het verwijderen van zwerfafval, maar ook een gemeenschapsgerichte aanpak waarbij mensen samenkomen om een positieve impact te maken op hun omgeving.

Op 22 juni, op de eerste dag van de zomer, wordt het Noordhollandsch Kanaal aangepakt. Om 11:00 gaat de actie van start tot ongeveer 13:00. Wil jij ook je steentje bijdragen of ken je iemand die geïnteresseerd zou zijn? Meld jezelf en je vrienden en familie aan via www.duurzameinnovatie.eu. Samen maken we Noord-Holland een stukje schoner!