OBDAM/BROEK IN WATERLAND - Op 8 juli a.s. verschijnt de nieuwe roman van auteur Jan Heutink. De lancering van deze nieuwe literaire parel van Heutink vindt van 15.00 tot 17.00 uur plaats in het Broekerhuis aan het Leeteinde 16 in Broek in Waterland.

Natuurlijk zal de auteur het een en ander over zijn nieuwe boek vertellen en is het mogelijk om hem, onder het genot van een hapje en een drankje, te ontmoeten en een gesigneerd exemplaar aan te schaffen.

In verband met het beperkt aantal plaatsen is (snel!) aanmelden voor deze feestelijke boeklancering noodzakelijk. Dat kan overigens via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

Jan Heutink is Neerlandicus, woont in Monnickendam en heeft inmiddels drie romans en een verhalenbundel op zijn naam staan, te weten ‘Van oude mannen (en de dingen die nog komen)’, ‘Solwaster & Over het zoute land’, ‘Oponthoud in het verkeer’ en ‘Vertraagde woede’. Heutink wordt geroemd om zijn rijke woordenschat, fraaie schrijfstijl en verhalend vermogen.

‘n Kleine coronaroman’ bevat de briefwisseling die door Marion wordt geïnitieerd tijdens de coronacrisis. Het lijkt haar een aardig tijdverdrijf om brieven te schrijven en ze legt haar familieleden dit plan voor. Alles mag ter sprake komen: de corona in de verschillende steden, persoonlijke dingen, maar ook politiek, filosofie en wetenschap. Natuurlijk wel in stijl: handgeschreven brieven, verzonden per post. Tijdens deze briefwisseling wordt er vrijblijvend gediscussieerd over onder andere de regeringsmaatregelen, president Trump en de oorzaak van de pandemie. De vrijblijvendheid van deze correspondentie verdwijnt echter snel wanneer ook in Marions familie de eerste slachtoffers vallen...

’n Kleine coronaroman’ is opnieuw een prachtig geschreven boek van deze auteur die inmiddels een fraai oeuvre op zijn naam heeft staan.

’n Kleine coronaroman | Uitgeverij Gopher | 9789493230460 | paperback