EDAM - De bibliotheken zijn sinds 16 maart gesloten vanwege de gezondheidscrisis maar gelukkig is er een heropening in zicht. Zoals bekend is gemaakt tijdens de persconferentie op 6 mei mogen de bibliotheken weer open. Daar zien wij allemaal naar uit.

De streefdatum voor heropening van de bibliotheekvestigingen Beemster, Edam, Purmerend, Landsmeer en Volendam is dinsdag 2 juni. Om alle klanten veilig en goed te kunnen ontvangen wordt hard nagedacht over hoe, met in acht neming van de voorschriften, de dienstverlening voor de verschillende doelgroepen georganiseerd kan worden. Ook is er begonnen met het aanpassen van de vestigingen en de daarbij horende huisregels. Hier neemt Bibliotheek Waterland de tijd voor. Dit om alles veilig en vertrouwd voor bezoekers, vrijwilligers en personeel te laten verlopen. 

Afhaalbieb voor Verrassingstassen
Al sinds de sluiting kunnen leden van Bibliotheek Waterland een speciale editie van de Verrassingstas bestellen voor zichzelf, hun kind maar ook voor iemand die aan huis gekluisterd is. Via de website kan er een bestelling gedaan worden en kan men aangeven in welk genre of, in het geval van een kind, op welk niveau er gelezen wordt. Er zijn ook speciale tassen voor jongeren die moeten lezen voor de lijst en voor kinderen die moeite hebben met lezen. Na enkele dagen krijgt de besteller bericht wanneer de tas met vijf boeken opgehaald kan worden. Inmiddels zijn er al meer dan 3000 tassen opgehaald.

Een Verrassingstas bestellen kan via www.bibliotheekwaterland.nl. Wel lenen maar nog geen lid? Lid worden kan ook via de website en een lidmaatschap is tot 18 jaar gratis. Kijk voor het laatste nieuws over de heropening op www.bibliotheekwaterland.nl of op de aankondigingen bij de bibliotheekvestigingen.