PURMEREND/VOLENDAM/EDAM/LANDSMEER/BEEMSTER - Vanaf donderdag 20 mei gaan de deuren van Bibliotheek Waterland weer open. In onze vestigingen in Purmerend, Edam, Volendam, Beemster en Landsmeer zijn bezoekers weer van harte welkom.

We zijn ontzettend blij dat we onze klanten weer mogen ontvangen. Onze bibliotheken zijn gemaakt voor lezers die de mooiste boeken zoeken en buurtgenoten die een krantje komen lezen. Ook onze taallessen voor volwassenen kunnen we weer gedeeltelijk fysiek hervatten. We hebben gemerkt dat deze ondersteuning soms erg werd gemist.

De bibliotheek gaat nog niet volledig open. Het aantal bezoekers dat we mogen ontvangen is nog beperkt. Ook zullen onze activiteiten voorlopig nog online plaatsvinden. Onze taallessen vinden plaats op afspraak, deelnemers worden geïnformeerd door hun taalbegeleider.

We vragen aan al onze bezoekers om de coronarichtlijnen te respecteren, zodat we voor iedereen een fijn en veilig verblijf in een van onze vijf vestigingen kunnen garanderen. Dus reinig je handen, pak een mandje, draag een mondkapje en houd voldoende afstand van onze andere bezoekers en medewerkers.

Onze vestigingen zijn te bezoeken vanaf donderdag 20 mei. De vestigingen Landsmeer en Beemster openen op vrijdag 21 mei. Onze openingstijden zijn anders dan u van ons gewend bent. Op onze website www.bibliotheekwaterland.nl vindt u voor elke vestiging de actuele openingstijden.

Voor iedereen die liever nog even thuisblijft: onze online dienstverlening blijft gehandhaafd. Ook vanuit huis kunt u de mooiste boeken lenen, een verrassingstas bestellen of meedoen met onze online activiteiten.