MONNICKENDAM - In de extra gemeenteraadsvergadering op 16 augustus 2021 heeft de gemeenteraad Hendrik Boland benoemd tot wethouder.


Het college prijst zich gelukkig om zo snel weer voltallig te zijn, nadat Marieke van Dijk bekend maakte een functie elders te hebben aanvaard. Hendrik Boland is onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Economische zaken, Toerisme en Recreatie.

Hendrik Boland is een ervaren bestuurder en was eerder wethouder in de gemeenten Enkhuizen, Muiden en Gooise Meren. Zijn ervaring op gebied van financiën en de Bruine Vloot komen goed van pas bij zijn portefeuilles.
Boland gaat na het zomerreces van start en heeft aangegeven dezelfde koers te varen als zijn voorganger en zal zich tot de volgende collegeperiode voor Waterland inzetten.

“Waterland is een prachtige gemeente waar veel gebeurt, zeker als het gaat om het verenigingsleven en de ondernemers. Dat zijn thema’s, naast financiën, die me aan het hart gaan en waar ik me graag voor inzet”, aldus Boland.