MARKEN - Afgelopen zaterdagochtend is een 14-jarig Marker meisje op tragische wijze om het leven gekomen op de Zeedijk in Waterland. De gemeente Waterland leeft mee met de familie, vrienden en de Marker gemeenschap en wenst hen veel kracht met het verwerken van dit immense verlies.


Dit weekend was er veel belangstelling van de media voor de tragische gebeurtenis op Marken. Mede op verzoek van de familie roept de gemeente de pers met klem op om de betrokken familie en vrienden met rust te laten en om ook de Marker gemeenschap met respect te behandelen.
'Ieders gedachten zijn bij de familie, vrienden en de Marker gemeenschap en we willen er alles aan doen om hen de rust en ruimte te geven om deze tragedie te verwerken', aldus de gemeente Waterland.

Het politieonderzoek naar de toedracht van haar overlijden is nog in volle gang. De politie roept nog steeds getuigen en betrokkenen op om zich te melden. Ook mensen die niets gezien hebben maar wel die nacht op of in de buurt van de Waterlandse zeedijk waren, worden dringend verzocht om zich te melden bij de politie via 0900-8844 of via misdaad anoniem 0800-7000.