WATERLAND - Om de horecaondernemers in Waterland een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke coronatijd heeft de Gemeente Waterland waar mogelijk meegewerkt aan een snelle tijdelijke uitbreiding van de buitenterrassen.


Na de oproep van de gemeente meldden zich al snel diverse enthousiaste horecaondernemers met creatieve en leuke ideeën. Zo zijn er in de Haven van Monnickendam pontons gelegd om de terrassen te vergroten en zo meer zitplaatsen te bieden en toch te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Op terrassen buiten geldt weliswaar geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

De ondernemers die gebruik maken van deze mogelijkheid zijn in Monnickendam: Beuqz, Café 1614, De Waegh, Da Piera, De Koperen Vis, Eterij Bob & Co, Strand 4 en de Ouwe Blauwe. Op Marken hebben Restaurant Land en Zeezicht en restaurant De Taanketel hun terras ook vergroot om zo meer klanten te kunnen bedienen. In Ilpendam kun je bij het dorpshuis nu ook buiten zitten en kun je terecht op het terras van Het Wapen Ilpendam. Tot 1 november mogen de horecagelegenheden gebruik maken van deze gedoogbeschikking. Gemeente en horecaondernemers roepen alle bezoekers op om zich vooral aan de RIVM richtlijnen te houden om zo de gezondheid van bezoekers, horecamedewerkers en zichzelf niet in gevaar te brengen.