WATERLAND - Omgevingsdienst IJmond zet zich dit jaar al 20 jaar in voor milieu en duurzaamheid. Om dat ook samen met inwoners te vieren vroegen wij u uw mooiste, gekste of leukste duurzaamheids- of milieufoto in te sturen. Met succes: we hebben een winnaar!

Aan de jury werd gevraagd om de ingezonden foto’s te beoordelen. Het Dagelijks Bestuur van Omgevingsdienst IJmond, de Zaanse Energie Koöperatie, Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie, HeemSteeds Duurzamer, Duurzaam Bouwloket en Energiek Velsen gaven duidelijk een voorkeur aan: het insectenhotel van Ronald Adams.

Ronald Adams is een actieve inwoner van gemeente Waterland. Met stichting Anthidium en hulp van de gemeente zette hij het drie meter hoge insectenhotel van de foto neer. “Maar we zijn nog niet klaar. We hebben een educatiecentrum waar onder andere blinde kinderen kunnen voelen hoe insecten in elkaar zitten. We hopen volgend jaar een ijsvogelwand te realiseren.”

Met de eerste prijs, een infraroodscan van Duurzaam Bouwloket, kan hij checken of de isolatie in zijn woning goed gelukt is. “We hebben onze zolder geïsoleerd, we hebben vloer- en spouwmuurisolatie. We zijn wel veel bezig met de natuur en het milieu.” Een enthousiaste wethouder Astrid van de Weijenberg van gemeente Waterland mocht de prijs overhandigen.

De winnende foto’s zijn te zien op www.odijmond.nl/winnaars.