WATERLAND - Bewoners en ondernemers kunnen meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Dit kan door de enquête via de link www.waterland.nl/burgemeester in te vullen.


Enquête

In de enquête kunt u aangeven welke vaardigheden en eigenschappen de nieuwe burgemeester volgens u mee moet brengen naar Waterland. De online enquête kan van 20 februari tot en met 5 maart online ingevuld worden. Wilt u liever een papieren exemplaar? Neem dan contact op met de gemeente via (0299) 658 585.

Uitkomsten
De uitkomsten van de enquête worden meegenomen in de profielschets die de vertrouwenscommissie, gevormd uit gemeenteraadsleden, gaat opstellen. De uitkomsten van de enquête worden ook op www.waterland.nl geplaatst.

Benoeming burgemeester
Tot 24 februari is Astrid van de Weijenberg waarnemend burgemeester. Na 24 februari benoemt de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, een waarnemend burgemeester tot de nieuwe burgemeester is geinstalleerd. Op 19 maart stelt de gemeenteraad een profielschets voor de nieuwe burgemeester vast in het bijzijn van de commissaris van de Koning. Op basis van de profielschets kunnen sollicitanten reageren op de vacature. Waarschijnlijk in oktober spreekt de gemeenteraad de voorkeur uit voor een kandidaat en draagt de kandidaat voor bij de commissaris van de Koning. Naar verwachting in december benoemt de Koning de nieuwe burgemeester.