BROEK IN WATERLAND - De kermis in Broek in Waterland is al jarenlang een traditie die ieder jaar weer zorgt voor veel gezelligheid in het dorp.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 augustus 2020 besloten een vergunning te verlenen voor het houden van een kermis in Broek in Waterland.

De kermis ziet er dit jaar, door de coronacrisis, wel anders uit dan voorgaande jaren. Maar de medewerking van de bezoekers om de coronamaatregelen in acht te nemen is ook nodig. De gemeente doet een beroep op alle inwoners en bezoekers om samen de kermis op een zo goed mogelijke manier te laten verlopen.

De kermis is van dinsdag 11 augustus t/m zaterdag 15 augustus. De kermis opent om 14.00 en sluit om 22.00 uur. Op zaterdag begint de kermis om 12.00 uur en sluit deze om 23.00 uur.

Er zijn dit jaar looproutesop de kermis; er geldt ‘eenrichtingsverkeer’ voor het hele terrein en er zijn desinfectiemiddelen aanwezig .

Wat kun je zelf doen?
- ouders/verzorgers: praat over corona en de kermis met de kinderen. Zorg ervoor dat de kinderen niet met groepen gaan hangen in het dorp;
- als het te druk wordt bij de ingang van het kermisterrein kom dan op een ander moment terug;
- volg de aanwijzingen van gemeentelijke handhavers en toezichthouders, beveiligers, horecapersoneel, kermispersoneel en politie op.

RIVM-maatregelen i.v.m. Corona:
- houd 1,5 meter afstand van anderen. Dit geldt op het kermisterrein en in de attracties en ook in de horecagelegenheden en daarbuiten;
- kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassen geen 1,5 meter afstand te houden;
- jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 afstand te houden. Wel tot volwassenen;
- mensen die tot 1 huishouden behoren, hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
- desinfecteer regelmatig je handen;
- hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
- schud geen handen;
- ben je ziek of heb je corona gerelateerde klachten? Neem dan je verantwoordelijkheid en blijf thuis!

Corona is nog niet weg en we hopen dan ook dat iedereen de coronaregels blijft naleven zodat ingrijpen niet nodig zal zijn. Met meer ruimte voor elkaar, kan de kermis gewoon open blijven.

Wij hopen met deze maatregelen en gezond verstand een leuke en gezonde kermis te kunnen vieren.