WATERLAND - Afgelopen zaterdag was het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Een kort verslag.

Ook in Waterland gingen inwoners op meerdere plekken samen aan de slag met het opruimen van zwerfafval. Dit leverde niet alleen een schone buurt op, maar ook veel gezelligheid.

Zwerfvuil is niet alleen een lelijk gezicht. Het is ook schadelijk voor mensen, dieren en het milieu. Daarnaast voelen mensen zich op plekken waar veel afval ligt minder prettig en veilig. Een schone omgeving is dus erg belangrijk, en Landelijke Opschoondag is een mooi moment om dit met elkaar aan te pakken. Nederland Schoon organiseert Landelijke Opschoondag elk jaar, en met het thema ‘Eén buurt, één missie’ stond ook dit jaar samenwerking weer centraal.

Veel Waterlanders droegen hun steentje bij. Op meerdere plekken werd door inwoners samen schoongemaakt. Zo vond er in de ochtend op de markt in Monnickendam een gezamenlijke schoonmaakactie plaats en stak een groep met kinderen in Watergang flink de handen uit de mouwen.