WATERLAND - Presentator, maar ook beroemd inwoner van Broek in Waterland, Frank Evenblij was één van de drie juryleden van de Waterlandse vakantiefotowedstrijd. De andere twee juryleden waren kinderburgemeester Bibi Meister en burgemeester Sicko Heldoorn.Na uitgebreid overleg door de vakkundige jury is de winnaar van de fotowedstrijd ‘vakantiegevoel in Waterland’ bekend. De eerste prijs is gegaan naar Nico Oussoren met zijn prachtige foto “zwemmers bij het Paard van Marken”.

Fotowedstrijd
De coronacrisis zorgde ervoor dat vakantieplannen werden gewijzigd en soms zelfs geannuleerd. Veel van onze inwoners waren daardoor genoodzaakt om hun zomervakantie thuis door te brengen. Maar langzamerhand ontdekten we dat dit eigenlijk helemaal niet zo vervelend was. Onze gemeente bleek namelijk meer dan ooit een geweldige vakantiebestemming. Er werd gewandeld, gevaren, gespeeld, gesport, gezwommen, gerelaxt, maar vooral genoten.

Wij hebben onze inwoners gevraagd om deze fijne vakantiemomenten vast te leggen en met ons te delen en dit werd dan ook massaal gedaan. We hebben 75 inzendingen ontvangen, wat een enthousiasme maar vooral: wat een mooie plaatjes!

Deskundige jury
De juryleden vonden het niet makkelijk om de winnende foto te kiezen zegt Frank Evenblij: “De jury heeft tandenknarsend tot op hun tandvlees beraadslaagd over wie de eerste prijs moest krijgen.”
Uiteindelijk is unaniem gekozen voor Nico Oussoren die de winnende foto heeft vastgelegd. De jury heeft voor deze foto gekozen omdat het echt zomers is; immers er zwemmen mensen in het water. Typisch Waterland met het Paard van Marken op de achtergrond. Kinderburgemeester Bibi was vooral geraakt door de prachtige Hollandse wolkenluchten op de foto.